IMG_2955

Niet alleen appels!

Net als appels telen we al vele jaren verschillende soorten peren. Het peren seizoen begint met de vroege soorten, dit zijn de zomerperen ‘Clapp’s’ en ‘Triumph de Vienne’. Na deze soorten komen de handperen ‘Confrence’ en ‘Doyenné de Comice’. Daarnaast hebben we de heerlijke stoofperen ‘Gieser Wildeman’.                                                                                                                                  Onze soorten weergegeven:

Clapp’s

Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’ is een oud Amerikaans perenras. De peer groeit in steil groeiende bomen met veel afhangende takken. De peren zijn vrij groot, lichtgeel, groen en hebben een rode blos. De handpeer is zoet en sappig, de Clapp’s is een van onze vroege soorten. 

Triumph de Vienne

Pyrus communis ‘ Triump de Vienne’ heeft een boom die steil groeit en vrij breed is. De peren zijn erg groot en zoet van smaak. Het is lekker om als handpeer te eten door het sappige vruchtvlees. De Triumph is net als de Clapp’s een van de eerste perenrassen die we plukken.

Confrence

Het perenras Pyrus communis ‘Conference’ is een populaire peer, het is een van de bekendere soorten in ons land. De peren zijn sappig, zoet en heerlijk als handpeer.  

Doyenné du Comice

Het perenras Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’ is een oud frans perenras. Het is een grote handpeer, groen tot bruinrood, erg sappig, wit vruchtvlees en heerlijk van smaak. Het is een heerlijke handpeer. 

Gieser wildeman

Pyrus communis ‘Gieser Wildeman’ is een stoofpeer. Het ras is in 1850 ontdekt door een Nederlandse fruitteler. De peer is klein en bruingeel van kleur. Het is een goede, iets zoet stoofpeer.De peer heeft korrelig vruchtvlees. Door deze stoofpeer langdurig te koken, 3 uur of langer, verdwijnen deze steencellen en wordt het vruchtvlees donkerbruin/rood.