Boerderijwinkel

Het meeste van ons zelfgeteelde fruit wordt verkocht op de deel van onze boerderij, stammend uit 1903. Met onze wortels in de groenten en fruit, zijn smaak en versheid het belangrijkst. Groente komt bijna allemaal rechtstreeks van de tuinders, vroeger kwam bijna alles uit de buurt, echter is dit tegenwoordig lastig doordat veel tuinders zijn gestopt. Veel groente halen wij nu dagelijks uit de buurt van Maasbree, hier halen wij tevens de allerlekkerste asperges.

Fruit telen wij met veel passie, onze eigen appels, peren, pruimen, rode bessen, kersen en aardbeien  zijn terug te vinden in onze boerderijwinkel. Op de Stokhorst telen we ruim 25 verschillende soorten appels, dat varieert van traditionele rassen tot de nieuwste soorten. We vinden het een uitdaging om steeds opzoek te gaan naar de lekkerste soorten terwijl we ook onze vaste soorten handhaven. Op deze manier is er voor iedereen een lekkere appel!

Seizoensproducten

We vinden het fijn dat niet al het fruit en groente het hele jaar door beschikbaar is, juist het tijdelijke van een seizoensgroente is zo mooi. Asperges worden bijvoorbeeld vanaf eind maart tot eind juni elke dag vers uit Limburg gehaald. De asperges zijn heerlijk qua smaak en deze periode het lekkerst.

Verder hebben we heerlijk versgeplukte raapsteeltjes, spinazie, bloemkool en frisse komkommers. In de winter hebben we verse boerenkool en lekkere knolselderij, dit halen we vers van onze collega’s in Groessen.

Het Asperge seizoen wordt opgevolgd door de aardbeien, vervolgens komen de kersen, pruimen, appels en peren. Dit fruit telen wij al vele jaren met veel plezier.

Bewust kiezen we voor niet te veel kant en klare groente of bewerkte producten. We streven ernaar om alles zo vers en lekker mogelijk te houden.

Groente

Naast seizoensproducten en fruit hebben wij ook een ruim assortiment aan groente in onze boerderijwinkel. Groenten halen wij voornamelijk bij tuinders uit de buurt en tuindes uit Limburg. Dagelijks rijden we heen en weer om de groente zo vers mogelijk te houden. In onze boerderijwinkel hebben we groente zoals:paprika’s, bloemkool, champignons, spinazie, steeltjes, broccoli, komkommers, courgette, witte- rode- en groene kool, spitskool, wortels, sla, andijvie, rabarber, bonen, bleekselderij, bieten spruitjes en nog veel meer.

Aardappels

Naast groente en fruit hebben we het hele jaar door lekkere aardappels, dit varieert van bloemig tot aan vast. We hebben hier een speciale afdeling voor samen met uien en krieltjes. Onze boerderijwinkel heeft een uitgebreid assortiment aan aardappels, hierdoor is er genoeg keuze en voor elk gerecht een geschikte aardappel te vinden!